Krabbefestival skal være udstillingsvindue for lokale råvarer

Jeka Fish’s søsterselskab ”Nordisk Krabbe Kompagni” (NKK) er med i og støtter op om Krabbefestivalen på Lemvig Havn den 15. og 16. september. NKK leverer krabber til mange af de retter og smagsprøver, der kan fortæres under festivalen.

- Det er vigtigt at sætte fokus på de mange fine kvalitetsmadvarer, vi byder på her i kommunen. Det bakker vi op om, siger Lasse Kristensen, udviklingschef hos Jeka Fish.

Han håber, festivalen øger kendskabet i og uden for kommunen, til Lemvig-egnens mange lokale råvarer.

- Vi er jo gode til det med mad her i området. Vi har mange fine og specielle råvarer, heriblandt krabber og andre skaldyr. Jeg tror, det er muligt at øge interessen hos folk og inspirere med festivalen, fortsætter han.

Rent filantropi er det ikke for Jeka Fish at bidrage til Krabbefestivalen. Ønsket om at øge interessen for Jeka Fish’ egne fiskeprodukter, er også et vigtigt argument.

- På sigt er det vores håb, at efterspørgslen efter vore produkter, ikke kun krabber, men også de mange andre produkter, øges. Det er klart, at vi også tænker forretningsmæssigt, føjer han til.

Hidtil har det ikke være nødvendigt for firmaet at lave nogen videre markedsføring af dets krabbeprodukter.

De sælger sig selv, har det vist sig. Især på de udenlandske markeder, men også på det danske marked. I udlandet kender man krabberne. I Danmark er det ”nyhedens interesse”, der sælger varen.

Han tror også, den generelt stigende efterspørgsel efter lokale råvarer har øget interessen for krabber og NKK’s krabbeprodukter.

Helt overordnet er det Lasse Kristensens håb, at en begivenhed som Krabbefestivalen styrker Lemvig Kommunes omdømme generelt og over tid bidrager til et billede af Lemvig som en driftig, fremgangsrig og bæredygtig kommune.

Og ja, at være med til at lære danskerne, hvordan man kan spise og tilberede krabber. De smager godt.