Krabbefestivalen viser den bedste mad, der tilberedes i Lemvig Kommune

Bjarnes Fisk har en central rolle under Krabbefestivalen i Lemvig den 15.-16. september. Køkkenet laver mad begge dage og disker op med mange specialiteter. Den usagte overskrift er ”Alt godt fra hav og fjord” - festivalens er jo ”Sæt kloen i den gode smag”.

- Krabbefestivalen er et spændende projekt her i byen - for lokale og turister, derfor er vi med. Det er godt, der sker noget nyt og attraktivt, siger Karina Stefansen, ejer af Bjarnes Fisk.

Hun har svært ved at sige nej, når nogen kommer med et projekt, der sætter fokus og skaber opmærksomhed om Lemvig by, havnen og kommunen.

- Det er vigtigt, at vi løfter i fællesskab. Her er det godt, at kommunen også er med. Hele området er god på kvalitetsmad og råvarer, understreger Karina Stefansen.

Køkkenet flytter ud

Karina og Bjarnes fisk er ”på” under hele festivalen. Køkkenet ”flytter ud” på havnen, så alle kan se, hvordan maden tilberedes, og hvilke ingredienser der indgår. Om det bliver under åben himmel eller i et telt afgør vejret.

- Vi håber på sol og fint vejr. Det er nemmest, og så kommer der også flere gæster, siger hun.

Fredag står der ”krabbepaella” på menuen. Ud over krabbekød indgår andre skalddyr, ris, grøntsager og krydderier. Den eksakte opskrift vil Karine ikke ud med endnu.

- Det kan jo være, vi finder på at blande lidt anderledes ingredienser i den, smiler hun.

Lørdag byder Bjarnes Fisk på en ”krabbetallerken” - krabber i forskellige udgaver og lørdag aften har hun sammen med Naturkøkkenet ansvaret for festmiddagen, hvor en buffet med 14 retter kommer på bordet i Restaurant teltet midt på havnen.

Ved siden af det kulinariske, indvier Bjarnes Fisk en tilbygning, kaldet Østershuset, fredag eftermiddag. Bygningen øger butikkens køkken- og lagerkapacitet.