Taskekrabber

Taskekrabber (Cancer pagurus) er en udsøgt delikatesse langs den vestjyske kyst. I Danmark spiser man hovedsagligt kløerne som koges og pilles. Klokødet har en frisk og dejlig sødlig smag.  Taskekrabben har dog meget mere at byde på, et sandt festmåltid som nydes i stor stil i vores nabolande. I kroppen finder du også hvidt og smagfuldt kød og det brune kød som er mere kraftig i smagen. Krabben er sund, mager og rig på jod, selen og zink. Samtidig har den et højt indhold af både A, E og B vitaminer. Med krabbefestivalen i Lemvig sættes der fokus på den unikke og delikate krabbe - og hvordan den kan tilberedes og spises. 

Hovedsæson fra juli til december

Taskekrabberne fanges i tejner som er et bur der agnes med f.eks. fiskehoveder. Lugten tiltrækker krabberne til buret og herefter hives de i land. Buret tømmes og krabberne bliver sorteret i kasser hvorefter de leveres levende til forarbejdning. Fiskeriet er en af de mest skånsomme og miljøvenlige fangstmetoder uden bifangst. Hovedsæsonen er fra juli til december hvor krabben har det bedste kødindhold.

Hel krabbe 2.jpg