Baskerkrabbe

Sund og utrolig god. Som flamberet og gratineret er baskerkrabben fremragende som forret eller tapas.

Ingredienser (2 personer)

  • 1 stk Løg, gul
  • 2 ss Olie, nøytral
  • 2 ss Smør
  • 2 stk Tomater, uden skal og kerner
  • 1 dl hakkede tomater
  • 150 g krabbekød
  • 1 dl Fiskefond
  • 3⁄10 dl Cognac
  • 1⁄2 ts Røget paprikapulver
  • Salt, smages til

Fremgangsmåde

1. Brun løg i olie over lav varme, indtil den er karameliseret (lysebrun farve)

2. Tilsæt smør og hakkede tomater. Steg i ca. 30 sekunder, indtil tomaterne "smelter"

3. Bland med hakkede tomater og fiskefond, reducer indtil du har en stabil mængde

4. Tilsæt krabbekød og cognac og sæt ild så det bliver flamberet

5. Smag til med røget paprika og salt

6. Fyld tilbage i krabbeskallen og og gratiner med smør på 200 grader i ca. 8 minutter

 

Opskriften er fra www.krabbe.no

 

Krabbe risoni

Denne krabberet er perfekt til aftensmad, eller når du vil imponere venner. Det er nemt at lave og tager kun 40 minutter. Chili, Coriander og Lime gør dette til en velsmagende ret med et strejf.

Ingredienser (4 personer)

  • 3 spsk Olje
  • 2 sp0ks Ingefær, finhakket
  • 2 stk Hvidløgsfed, finhakket
  • 250 g Risoni
  • 1/4 tsk Hvid peber
  • 3 spsk Fiskesaus
  • 1 spsk Soyasaus
  • 2 stk æg (gerne andeæg)
  • 2 1/2 dl klokød fra taskekrabbe
  • 2 stk Hvidløg
  • 3/5 dl Koriander, ferskhakket (ca. 1 potte)
  • Limebåd til servering
  • Sambal Oelek (eller anden grov chilisauce)
  • Salt, smages til

Chiliolie:

  • 1 4/5 dl Olie (som tåler høj temperatur. F.eks: peanutolie)
  • 1 1/2 spsk Sichaunpeber (evt anden peber)
  • 1 dl Chiliflager, knust og tøret
  • 3 spsk Peanut nødder med skal

Fremgangsmåde:

1. Skær og måle alle ingredienser. Du skal have alle ingredienser klar før stegning.

2. Pisk æggene sammen

3. Varm olien, tilsæt ingefær og hvidløg, steg i 30 sekunder.

4. Tilæt færdigkogt risoni, steg i et par minutter. Når risonien er gennemvarmet, tilsættes hvid peber, fiskesauce og soyasauce.

5. Rør de piskede æg i. Når æggene har sat sig tilsætter du krabbekød. Afslut med hvidløg og koriander.

6. Pynt med limebåde og chiliolie

Chiliolie

7. Varm olien med Sichaunpeber til medium stærk varme. Hæld den varme olie over chili og peanuts. Smag til med salt

 

Opskriften er fra www.krabbe.no

 

Krabbeboller (Boulinhos)

Er du på jagt efter en god snack eller fingermad til festen er disse krabbeboller (Boulinhos) perfekte.

Ingredienser (25 stk.)

Boulinhos:

  • 300 g Klokød fra taskekrabbe, håndpillet
  • 300 g kartofler
  • 2 1⁄2 dl Helmælk
  • 4 stk Hvidløg
  • 1 dl Olivenolie
  • Salt, smages til
  • Cayennepepper, smages til

Tempuradej:

  • 80 g Hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 3 ts Bagepulver
  • 2 dl Mineralvand med brus
  • 1 stk Æg

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne og hvitløg møre i mælk. Rør kartoflerne og hvidløg i en blender.

2. Tilsæt krabbekødet og olivenolien. Tilsæt lidt af kogevandet hvis nødvendigt. Massen skal være fast nok til at forme kugler. Smag til med cayennepepper og salt.

3. Bland de tørre ingredienser i og tilsæt vand og æg. Pisk sammen.

4. Form krabbe og kartoffelmassen til kugler på ca. 35 gram. Dyp dem i tempurardejen og friter til de er sprøde og gyldne.

 

Opskriften er fra www.krabbe.no

Forårsruller med krabbe

Sunde og enkle forårsruller som passer som snacks, forret eller når du vil være god ved dig selv. Ananas, chili og ingefær er nogle af ingredienserne som gør disse forårsruller rigtige gode.

Ingredienser (4 stk.)

Forårsruller:

  • 4 stk Rispapir
  • 1 stk Avokado, moden
  • 100 g Klokød fra taskekrabbe, håndpillet
  • 1/2 Koriander, i potte
  • 1/2 stk Lime, saften

Ananas chutney:

  • 1 stk Ananas, fersk
  • 15 g Ingefær, finhakket
  • 100 g Sukker
  • 1 stk Chili, finhakket uden kerner
  • 1 stk Skalotteløg, stor og finhakket
  • 1 ss Olie

Fremgangsmåde

Forårsruller

1. Hak avokado og og rør avokadoen til en grov pure. 

2. Bland med krabbe, koriander og limesaft. Smag til med salt.

3. Læg rispapiret i vand, en efter en. Rispapiret skal ligge i vand til det tykner. Løft det så forsigtigt over på en fugtig viskestykke.

4. Fyld 1/4 af krabbemassen langs midten af rispapiret, med 2 cm luft på hver ende. Løft rispapiret  over krabbefyldet og rul sammen. 

Ananas chutney:

5. Steg ingefær, chili og løg i olien på medium til lav varme. Dette skal varmes, ikke brunes.

6. Når løgene er bløde, tilsættes sukker. Smelt dette ind før grovhakket ananas tilsættes.

7. Når chutneyen begynder at få en tyk konsistens, hældes den over i en blender. Kør massen let sammen og afkøl.

8. Skær rullen i bidder og pynt med ananaschutney på toppen.

 

Opskriften er fra www.krabbe.no

 

 

Krabbepaella

Denne ret passer godt til tapas. Er godt til grillmad og er enkelt at lave. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g krabbekød
  • 2 dl Paella ris
  • 6 stk Rensede krabbeklør, hele
  • 4 ss Olivenolie
  • 2 spsk skalotteløg, finhakket
  • 2 stk Hvidløg, finhakket
  • 1/2 stk Chili, finhakket
  • 100 g Aspargesbønner
  • 7 dl Hønsebulion
  • 10 stk Cherrytomater
  • 3 spsk Hakkede tomater
  • 2 spsk Persille
  • 2 tsk Røget paprikapulver
  • 1/2 g Safran

Fremgangsmåde

1. Varm olien i en gryde. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og chili og lad det simre.

2. Put cherrytomater og ris i og tilsæt hønsebouillon lidt af gangen.

3. Tilsæt hakkede tomater, persille, paprikapulver og safran. Lad dette koge under jævnlig omrøring. Tilsæt mere hønsebouillon hvis nødvændigt.

4. Bland krabbekød i og stik krabbeklørerne ned i risen og lad den trække de sidste 2 minutter. Smag til med salt og peber og drys persille over.

Opskriften er fra www.krabbe.no

Krabberisotto

En italiensk klassiker med krabbe. Denne variant passer både som forret eller hovedret og er enkel og hurtig at lave.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg Hvidt krabbekød, renset
  • 8 dl Risottoris
  • 16 spsk Olivenolie
  • 8 spsk Skalotteløg, finhakket
  • 8 dl Hvidvin, tør
  • 8 spsk Fiskefond/skaldyrsfond
  • 8 spsk Smør
  • 8 stk Tomater u/kerner
  • 8 spsk Basilikum, finhakket
  • 8 stk Hvidløg, finhakket
  • 2 stk Chili, finhakket
  • 4 spsk Parmesan, revet

Fremgangsmåde

1. Varm olien i en gryde, tilsæt skalotteløg, chili og hvidløg og lad det simre

2. Tilsæt ris og og lad det simre videre under omrøring i 1 minut

3. Tilsæt vinene og lad den koge indtil den er kogt ind i risen

4. Tilsæt fond. Lidt af gangen. Når risen tykner tilsættes mere væske

5. Mængden  af væske afhænger af kvaliteten på risen. Brug middel varme og rør hele tiden. Risen er færdig når den har en lidt rå kerne i midten og har konsistens som tynd grød - er den for tyk, tilsættes mere væske

6. Smag til med salt og peber. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsættes straks før servering.

7. Server hurtigt, gerne med nogle krabbeklør og tynde skiver af parmesan på toppen.

Opskriften er fra www.krabbe.no

Krabbesalat på rugbrødschips

Perfekt fingermad til gæster. En herlig sund og lille smagsbombe af friske urter, krabbe og rugbrødschips.

Ingredienser (20 stk.)

Krabbesalat:

  • 150g hvidt krabbekød fra taskekrabbe
  • 50 g Mayonaise
  • 1 spsk Kørvel
  • 1 spsk Dild
  • 1 spsk Græsløg
  • 2 spsk Agurk, finhakket
  • 1/2 stk æble 

Rugbrødchips:

  • 1 stk Rugbrød, efter ønske
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Syltet radisser:

  • 1/2 dl Æblecidereddike
  • 1/2 dl Vand
  • 30 g Sukker
  • Radisser, ønsket mængde

Fremgangsmåde

Krabbesalat

1.  Bland alle ingredienser og smag til med citron og salt

Rugbrødschips

2. Læg tynde skiver af rugbrød på en bradepande, hæld olivenolie over  og drys på flagesalt. Steg på 170 grader varmluft til de er sprøde, det tager omkring 8-10 minutter.

Syltede radisser

3. Kog eddike, vand og sukker og afkøl

4. Tilsæt radisser i tynde skiver og sylt dem i ca. 30 minutter

5. Anret på rugbrødschips med friske urter

Opskriften er fra www.krabbe.no

 

 

Crab Cakes

Amerikanernes svar på vores fiskefrikadeller. Krabbefrikadellerne kan bruges til alt og er nemme at lave. 

Ingredienser (8 stk.)

Krabbefrikadeller:

  • 150g Krabbekød
  • 2 stk Hvidløg
  • 2 spsk Mayonaise
  • 6 spsk Pankomel
  • 1 stk Æg
  • 2 tsk Limesaft
  • 1/2 stk Skal af en halv lime
  • 3/10 tsk Cayennepepper
  • 1 stk Hvidløg
  • 1/2 Koriander, i potte

Panering:

  • 5 spsk Pankomel
  • 2 spsk Sesamfrø

Tartarsaus:

  • 1 stk Æggeblomme
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 1/5 dl Olie, neutral
  • 6 stk Cornichons
  • 2 spsk Rødløg, hakket
  • 1 spsk Kapers, små
  • 1/2 Koriander, i potte
  • 1 spsk Limesaft
  • Cayennepeber, smages til

Fremgangsmåde

Krabbefrikadeller

1. Pisk æg og bland mayonnaise i, finhakket hvidløg ,limesaft, cayennepepper og finhakket hvidløg. Bland dette let før du blander krabbe i, limeskal og hakket koriander.

2. Til sidst blandes pankomel i og det hele røres til en fin masse

3. Vend krabbefrikadellerne i paneringen og steg dem i olie på en pande

Tatarsauce

4.  Pisk æggeblommer og sennep sammen og spe med olie. Tilsæt hakket løg, cornichons, kapers og koriander.

5. Smag til med caynennepeber, lime og salt

Opskriften er fra www.krabbe.no

Krabbepasta

Enkel, sund og utrolig lækker. Denne ret passer passer både som forret og hovedret. En god ret hvis hele familien skal smage den lækre taskekrabbe. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 250 g Pasta
  • 150g hvidt krabbekød
  • 2 stk Chili, medium styrke
  • 5 stk Hvidløg
  • 2 spsk kapers
  • 3 spsk Finhakket persille
  • 1 stk saften af en lime
  • 2 dl Olivenolie, extra virgin
  • Salt, smages til
  • Peber, smages til

Fremgangsmåde

1. Kør chili, hvidløg, lime og 1 dl med olie i en blender til en fin paste

2. Ha dette i en bolle og tilsæt hakket kapers, persille, krabbe og resten af olien. Smag til med salt og peber

3. Kog pasta efter anvisning på pakken. Si pastaen og bland halvdelen af krabbesaucen i

4. Læg op i portioner og brug resten af saucen til topping. Pynt med lidt hakket persille

Opskriften er fra www.krabbe.no