Baskerkrabbe

Sund og utrolig god. Som flamberet og gratineret er baskerkrabben fremragende som forret eller tapas.

Ingredienser (2 personer)

  • 1 stk Løg, gul
  • 2 ss Olie, nøytral
  • 2 ss Smør
  • 2 stk Tomater, uden skal og kerner
  • 1 dl hakkede tomater
  • 150 g krabbekød
  • 1 dl Fiskefond
  • 3⁄10 dl Cognac
  • 1⁄2 ts Røget paprikapulver
  • Salt, smages til

Fremgangsmåde

1. Brun løg i olie over lav varme, indtil den er karameliseret (lysebrun farve)

2. Tilsæt smør og hakkede tomater. Steg i ca. 30 sekunder, indtil tomaterne "smelter"

3. Bland med hakkede tomater og fiskefond, reducer indtil du har en stabil mængde

4. Tilsæt krabbekød og cognac og sæt ild så det bliver flamberet

5. Smag til med røget paprika og salt

6. Fyld tilbage i krabbeskallen og og gratiner med smør på 200 grader i ca. 8 minutter

 

Opskriften er fra www.krabbe.no