Krabbe risoni

Denne krabberet er perfekt til aftensmad, eller når du vil imponere venner. Det er nemt at lave og tager kun 40 minutter. Chili, Coriander og Lime gør dette til en velsmagende ret med et strejf.

Ingredienser (4 personer)

  • 3 spsk Olje
  • 2 sp0ks Ingefær, finhakket
  • 2 stk Hvidløgsfed, finhakket
  • 250 g Risoni
  • 1/4 tsk Hvid peber
  • 3 spsk Fiskesaus
  • 1 spsk Soyasaus
  • 2 stk æg (gerne andeæg)
  • 2 1/2 dl klokød fra taskekrabbe
  • 2 stk Hvidløg
  • 3/5 dl Koriander, ferskhakket (ca. 1 potte)
  • Limebåd til servering
  • Sambal Oelek (eller anden grov chilisauce)
  • Salt, smages til

Chiliolie:

  • 1 4/5 dl Olie (som tåler høj temperatur. F.eks: peanutolie)
  • 1 1/2 spsk Sichaunpeber (evt anden peber)
  • 1 dl Chiliflager, knust og tøret
  • 3 spsk Peanut nødder med skal

Fremgangsmåde:

1. Skær og måle alle ingredienser. Du skal have alle ingredienser klar før stegning.

2. Pisk æggene sammen

3. Varm olien, tilsæt ingefær og hvidløg, steg i 30 sekunder.

4. Tilæt færdigkogt risoni, steg i et par minutter. Når risonien er gennemvarmet, tilsættes hvid peber, fiskesauce og soyasauce.

5. Rør de piskede æg i. Når æggene har sat sig tilsætter du krabbekød. Afslut med hvidløg og koriander.

6. Pynt med limebåde og chiliolie

Chiliolie

7. Varm olien med Sichaunpeber til medium stærk varme. Hæld den varme olie over chili og peanuts. Smag til med salt

 

Opskriften er fra www.krabbe.no