Krabbeboller (Boulinhos)

Er du på jagt efter en god snack eller fingermad til festen er disse krabbeboller (Boulinhos) perfekte.

Ingredienser (25 stk.)

Boulinhos:

  • 300 g Klokød fra taskekrabbe, håndpillet
  • 300 g kartofler
  • 2 1⁄2 dl Helmælk
  • 4 stk Hvidløg
  • 1 dl Olivenolie
  • Salt, smages til
  • Cayennepepper, smages til

Tempuradej:

  • 80 g Hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 3 ts Bagepulver
  • 2 dl Mineralvand med brus
  • 1 stk Æg

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne og hvitløg møre i mælk. Rør kartoflerne og hvidløg i en blender.

2. Tilsæt krabbekødet og olivenolien. Tilsæt lidt af kogevandet hvis nødvendigt. Massen skal være fast nok til at forme kugler. Smag til med cayennepepper og salt.

3. Bland de tørre ingredienser i og tilsæt vand og æg. Pisk sammen.

4. Form krabbe og kartoffelmassen til kugler på ca. 35 gram. Dyp dem i tempurardejen og friter til de er sprøde og gyldne.

 

Opskriften er fra www.krabbe.no