Crab Cakes

Amerikanernes svar på vores fiskefrikadeller. Krabbefrikadellerne kan bruges til alt og er nemme at lave. 

Ingredienser (8 stk.)

Krabbefrikadeller:

  • 150g Krabbekød
  • 2 stk Hvidløg
  • 2 spsk Mayonaise
  • 6 spsk Pankomel
  • 1 stk Æg
  • 2 tsk Limesaft
  • 1/2 stk Skal af en halv lime
  • 3/10 tsk Cayennepepper
  • 1 stk Hvidløg
  • 1/2 Koriander, i potte

Panering:

  • 5 spsk Pankomel
  • 2 spsk Sesamfrø

Tartarsaus:

  • 1 stk Æggeblomme
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 1/5 dl Olie, neutral
  • 6 stk Cornichons
  • 2 spsk Rødløg, hakket
  • 1 spsk Kapers, små
  • 1/2 Koriander, i potte
  • 1 spsk Limesaft
  • Cayennepeber, smages til

Fremgangsmåde

Krabbefrikadeller

1. Pisk æg og bland mayonnaise i, finhakket hvidløg ,limesaft, cayennepepper og finhakket hvidløg. Bland dette let før du blander krabbe i, limeskal og hakket koriander.

2. Til sidst blandes pankomel i og det hele røres til en fin masse

3. Vend krabbefrikadellerne i paneringen og steg dem i olie på en pande

Tatarsauce

4.  Pisk æggeblommer og sennep sammen og spe med olie. Tilsæt hakket løg, cornichons, kapers og koriander.

5. Smag til med caynennepeber, lime og salt

Opskriften er fra www.krabbe.no