Krabberisotto

En italiensk klassiker med krabbe. Denne variant passer både som forret eller hovedret og er enkel og hurtig at lave.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg Hvidt krabbekød, renset
  • 8 dl Risottoris
  • 16 spsk Olivenolie
  • 8 spsk Skalotteløg, finhakket
  • 8 dl Hvidvin, tør
  • 8 spsk Fiskefond/skaldyrsfond
  • 8 spsk Smør
  • 8 stk Tomater u/kerner
  • 8 spsk Basilikum, finhakket
  • 8 stk Hvidløg, finhakket
  • 2 stk Chili, finhakket
  • 4 spsk Parmesan, revet

Fremgangsmåde

1. Varm olien i en gryde, tilsæt skalotteløg, chili og hvidløg og lad det simre

2. Tilsæt ris og og lad det simre videre under omrøring i 1 minut

3. Tilsæt vinene og lad den koge indtil den er kogt ind i risen

4. Tilsæt fond. Lidt af gangen. Når risen tykner tilsættes mere væske

5. Mængden  af væske afhænger af kvaliteten på risen. Brug middel varme og rør hele tiden. Risen er færdig når den har en lidt rå kerne i midten og har konsistens som tynd grød - er den for tyk, tilsættes mere væske

6. Smag til med salt og peber. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsættes straks før servering.

7. Server hurtigt, gerne med nogle krabbeklør og tynde skiver af parmesan på toppen.

Opskriften er fra www.krabbe.no